Paarse header

Menu:

Bedden

Paars bed

Een paars bed past makkelijk in de stijl van uw slaapkamer.

Dekbedovertrek

Paars dekbedovertrek

Paars dekbedovertrek geeft een bijzonder accent aan de slaap- kamer.

Meubels

Paars slaapkamermeubel

Paarse meubels maken een paarse slaapkamer compleet.

Vloerbedekking

Paars behang

De vloer van de slaapkamer kunt u bedekken met een paarse vinyl.

Paars behang

Paars behangU kunt de muur of muren van de slaapkamer behangen met paars behang. Hiermee creëert u een echte een blikvanger in de slaapkamer. Er is veel mooi behang te koop. U vindt inspiratie in bijvoorbeeld een woonwinkel of interieurtijdschrift. Het meeste behang bestaat uit een paarse kleur, met daarin een patroon. Denk hierbij aan bloemen, strepen of ruitjes. Met het juiste behang maakt u al snel een fijne sfeer in uw slaapkamer.

Soorten behang

paars behangTegenwoordig heeft u de keuze uit vier soorten behang: papierbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasweefselbehang. De laatste drie zijn erg stevig en in sommige gevallen zelf overschilderbaar, bijvoorbeeld met paars. Voor een oneffen muur kiest u het beste voor een behang met reliëf (grove structuur). Een muur behangen met paars behang is niet moeilijk. U moet wel rekening houden met eventuele patronen en dessins in het paarse behang.

Muur verven

paarse muurVoordat u begint met verven, is het belangrijk dat de muur egaal en schoon is. Voor een mooi resultaat plakt u plinten en kozijnen af met schilderstape. Verf vervolgens met een blokwitter langs de afgeplakte randen. Voor de rest gebruikt u een blokkwast of een verfroller. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Bij daglicht ziet u het beste welke plekken nog moeten. Verwijder de tape meteen na het schilderen en neem randen en kozijnen af met een vochtige doek.

Paars behang kopen

Paars behangPaars behang koopt u in een doe-het-zelfwinkel, zoals Praxis of Karwei. De website van deze winkels hebben vaak een stijlkiezer, waarmee u van tevoren al inspiratie kunt opdoen. Ook in online winkels is de keuze voor paars behang zeer uitgebreid. Deze winkels verkopen bijzondere soorten paars behang, bijvoorbeeld van buitenlandse stylingmerken of met bijzondere dessins. Het nadeel van deze shops is dat u meestal niet kunt ruilen.

Paarse muur

Paarse muurIn een middag kunt u ook een muur van de slaapkamer paars verven. Een paarse muur, gecombineerd met andere kleuren, zorgt voor een romantische, moderne of Engelse stijl. Gebruik een lichte kleur paars voor een kleine slaapkamer, hierdoor lijkt deze groter. In een grote slaapkamer kunt u zowel lichte als donkere kleuren paars gebruiken. Let er wel op dat donkere kleuren een slaapkamer kleiner doen lijken.