paarse header

Menu:

Eettafel

Paars eettafel

Mooie paarse eettafels passen overal.

Keukenkastjes

Paarse kastjes

Paarse keukenkastjes maken de keuken echt paars.

Tegels

Paarse tegels

Paarse tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Paarse servieskast

Een paarse servieskast staat mooi op een lichte muur.

Paars servies

Paars servies

Paars servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Paarse muur

paarse keuken muurEen paarse muur in de keuken is een leuke blikvanger. Afhankelijk van de grootte van uw keuken, kiest u een lichte of donkere kleur paars. Het is niet verstandig om de gehele keuken paars te verven. Dat is of snel te veel van het goede of uw keuken wordt er erg eentonig van. Combineer een paarse keukenmuur daarom met leuke paarse meubels, zoals een servieskast met paars servies, en mooie accessoires.

Kleurinspiratie opdoen

paarse muurInspiratie voor een paarse muur in uw keuken nodig? Veel bouwmarkten hebben gratis kleurwaaiers die u thuis kunt bekijken bij de muur. Op woonwebsites en interieurtijdschrijften zijn veel voorbeelden en foto's te vinden van paarse muren, ook voor de keuken. Heeft u uw kleur gevonden? Laat deze dan simpel mengen in de doe-het-zelfzaak en ga aan de slag. In een middag kunt u uw keuken al transformeren tot een stijlvol paars geheel.

Muur verven

paarse muurVoordat u begint met verven, moet u de muur eerst ontvetten. Met name in de keuken, kan er soms veel vet op de muur zitten. Voor het ontvetten gebruikt u bijvoorbeeld het schoonmaakmiddel St. Marc. Dit is milieuvriendelijk en ruikt niet. Nadat de muur droog is, kunt u beginnen met schilderen. Gebruikt hiervoor verfrollers en rol die goed uit in de verfbakken. Zo voorkomt u dat er teveel verf op de muur van de keuken komt. Verf de gehele muur in een keer en laat het geheel opdrogen.

Paarse schoolbordverf

paarse keukenkastjesHet is ook leuk om de muur van de keuken te verven met paarse schoolbordverf. Dat kan alleen als de muur glad is. Is de muur van uw keuken gestuct? Dan kunt u beter een groot stuk triplex paars verven en dat ophangen. Ook leuk is een combinatie van paarse schoolbordverf en magneetverf. Zo kunt u niet alleen op de muur schrijven, maar er ook foto's ophangen. Breng eerst een aantal lagen magneetverf aan en vervolgens de schoolbordverf.

Meubels en accessoires

paarse muurEen keuken met een paarse muur kunt u makkelijk transformeren tot een stijlvolle paarse keuken. Zet er bijvoorbeeld een paarse eettafel in. Heeft u mooi servies? Dan is het een goed idee om dit te laten zien in een mooie, paarse servieskast. Op de vloer van de keuken en achter het fornuis kunt u paarse tegels laten zetten. De keuze hierin is tegenwoordig enorm, zodat er voor iedere smaak en ieder budget wel iets moois te vinden is.