paarse header

Menu:

Keukenkastjes

Paarse kastjes

Paarse keukenkastjes maken de keuken echt paars.

Muren

Paarse muren

Een paarse muur is een mooi accent in een paarse keuken.

Tegels

Paarse tegels

Paarse tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Paarse servieskast

Een paarse servieskast staat mooi op een lichte muur.

Paars servies

Paars servies

Paars servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Paarse eettafels

paarse eettafelsDe eettafel is de centrale plek in de paarse keuken. Een paarse eettafel is een mooie blikvanger en gaat vaak jaren mee. Een paarse eettafel kan gecombineerd worden met paarse eettafelstoelen of met gewone stoelen. De keuze aan paarse eettafel is redelijk groot, zowel in maten als in materialen. En voor wie geen geschikte paarse eettafel vindt in zijn smaak, kan altijd nog kiezen om, een tafel op maat te laten maken.

Grootte eettafels

paarse eettafels De grootte van de eettafel die u nodig heeft, hangt af van het aantal personen dat doorgaans aan tafel zit. Uiteraard wilt u genoeg zitplaatsen hebben voor het hele gezin. Maar het is niet nodig om altijd rekening te houden met eventuele gasten. De meeste mensen kiezen voor een paarse eetkamertafel waar vier of zes mensen een kunnen zitten. In de meeste keuken is een veel grotere tafel meestal ook niet mogelijk.

Vorm eetkamertafel

paarse eettafelsDe vorm van de paarse eettafel hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is uiteraard uw smaak. Kiest u voor een ronde tafel, een ovale tafel, een vierkante tafel of een langwerpige tafel? Het hangt ook af van het aantal personen dat aan tafel moet zitten. En dan is er nog de ruimte die u heeft om de tafel neer te zetten. Een paarse, ronde tafel kan erg mooi zijn, maar houdt er rekening mee dat rondom de gehele tafel ruimte vrijgehouden moet worden. Dat is minder het geval bij een vierkante of langwerpige tafel.

Materiaal eettafels

paarse eettafelEen paarse eettafel kan gemaakt zijn verschillende materialen. De bekendste zijn mdf en massief eiken. Mdf is plaatmateriaal dat bestaat uit fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharslijm. Dit wordt geperst en voorzien van een afwerklaag. Een eettafel van mdf kan paars worden gespoten en is dan watervast, en zo kras- en slijtvast als een goed geverfde houten tafel. Een eettafel van teak is tegenwoordig ook erg populair. Maar een paarse eettafel wordt meestal gemaakt van mdf en dan gespoten in een mooie kleur paars.

Uitstraling eettafels

paarse eettaffelsIn een moderne keuken past een paarse eettafel met robuuste rvs-poten erg goed. Dit geeft de keuken koele, strakke uitstraling. In een landelijke keuken kiest u eerder voor een paarse, houten tafel, al dan niet zelf geschilderd. In een gezellige eetkeuken passen alle soorten tafels. Een paarse eettafel kunt u goed combineren met een paarse servieskast. Het belangrijkste is echter dat iedereen lekker aan de tafel kan zitten en dat de tafel groot genoeg is om met z'n allen gezellig aan te eten en praten.

Eettafel op maat

paarse keukenPast uw eettafel niet in de keuken? Of zoekt u een bijzondere paarse tafel, maar slaagt u nergens? Denk er dan eens over om een eettafel op maat te laten maken. Dit verschilt vaak niet eens zoveel in prijs met een standaard tafel. Of u nu een lange, ronde of vierkante paarse tafel zoekt, bij een meubelmaker of gespecialiseerde meubelzaak slaagt u meestal prima. Een tafel op maat gemaakt kan ook een uitkomst zijn wanneer u een grote tafel voor veel personen zoekt.